10 jaar: 10 Euro-deals

10 jaar Cultureel Lint In 2021 vindt de tiende editie van Cultureel Lint plaats, dus alle reden voor een feestje! Daarom hebben we in samenwerking met diverse culturele partners een week vol 10 Euro-deals geselecteerd. Met deze mooie voorstellingen voor een toegankelijke prijs vieren we samen tien jaar opening van het culturele seizoen in Weert!

10 EURO DEAL

Stones Sessions

Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is niet voor niets dat vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort.Geen saaie, stoffige coverband met pruikjes. Nee, deze jonge honden van eigen bodem, verenigd in de Stones Sessions, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Rock ’n Roll monumenten als Satisfaction, Paint it Black en Jumping Jack Flash worden aaneengeregen met parels als Angie en Wild Horses. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen.

Gebruik bij het reserveren de exclusieve kortingscode ‘CULTUREELLINT10’ voor vijf euro korting!


10 EURO DEAL

Bard in the Yard

Theatersolo over William Shakespeare in quarantaine.

Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl zijn grootste concurrent het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?!
Kan ‘ie het nog? ‘Heeft ‘ie het nog?!

Grasduinend in eigen werk (Romeo & Julia, Twee edellieden van Verona, Het temmen van de feeks, Othello, Macbeth, Henry V, Hamlet, Midzomernachtdroom enzovoorts) en met ùw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.

De oorspronkelijk productie ‘King Lear Leonardo, his three daughters and…’ wordt sinds vorige zomer met veel succes gespeeld in de (achter)tuinen van London door Will&co.


10 EURO DEAL

Linda-Lenny-Gerrit

Een thuisloze theatersolo met een camper als decor. 

Waarom zijn wij, Lara (regie) en Gerrit (spel), in een camper gaan wonen?
En waarom hebben anderen gekozen voor alternatieve woonvormen?
Met ons eigen verhaal en het boek Nomadland van Jessica Bruder als inspiratie speelt Gerrit Dragt drie personages:
Linda May, een 77-jarige vrouw uit Amerika, die vertelt over Gerrit Dragt, een 40-jarige man uit Nederland. En Lenny, een socioloog op wielen die het verhaal van Linda May vertelt.

Linda-Lenny-Gerrit is een theatervoorstelling over groeiende woningnood en over de eindeloze veerkracht van de mens om, ook vanuit een crisis, altijd weer nieuwe mogelijkheden te zien. Hoopvol, humoristisch en ontroerend.


10 EURO DEAL

ForEverly Brothers

Een swingende show met de aanstekelijke nummers van The Everly Brothers. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert met hun tribute act ForEverly Brothers garant voor staan.

Marcel heeft o.a. klassieke albums gemaakt die wereldwijd zijn verkocht en stond eerder als vertolker van Phil Everly in een landelijke theatershow. Harold is bekend van o.a. de theatergroep ‘Jeans’ waarmee hij acht seizoenen in de theaters te zien was en is bekend als presentator van verschillende tv-programma’s. Hij maakte zes succesvolle Nederlandse bioscoopfilms, waarvan er vijf een gouden status behaalden. In 2020 werden zij als ForEverly Brothers de trotse winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’. Tijdens hun performance, waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, spat het plezier van het podium. Met hun tribute act laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek.


10 EURO DEAL

Percussion Friends

Percussion Ensemble Weert (PEW) en Mallet Collective verzorgen op 18 september een concert in het Franciscushuis in Weert. Tijdens het concert zullen leden uit beide ensembles een voornamelijk melodisch programma brengen, waarbij elkaars krachten gebundeld worden.

Een mix van diverse klassieke muziekstijlen van Bach tot Prokofiev en zelfs Strauss.

Het concert is een opvolging van het Back In Town programma dat 2 jaar geleden in het Munttheater plaatsvond. Mallet Collective is het uitvoerende ensemble van Percussion Friends; een Stichting die sinds 2005 een actieve verbinder is voor fanatieke amateurs, jonge talenten, jonge professionals en muziekliefhebbers.

Dit concert is een extra initiatief voorafgaande aan Cultureel Lint op 19 september, waarin ook Percussion Friends (PF) een carte blanche concertserie met jonge talenten in het Franciscus Huis zal verzorgen. Hiermee vieren het SEW en PF het 10-jarig bestaan van het Cultureel Lint.


10 EURO DEAL

Nancy Deusings & Peter van Kempen 25 jaar

Zangeres Nancy Deusings zal samen met haar vaste pianist en echtgenoot Peter van Kempen vieren dat zij 25 jaar samen optreden!

Sprankelende ‘feel good music’, warme soul en groovy jazz in een intieme setting staan garant voor een ‘100% zorgeloos concert’. Met ‘grooves’ en songs van Diana Krall tot Stevie Wonder en van Ella Fitzgerald tot Trijntje Oosterhuis laten Nancy en Peter horen hoe veelzijdig zij zijn.