Mawayani Line Dancers (Let op: verplaatst)

LET OP: Dit optreden van de Mawayani Line Dancers wordt vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst. De dansers zullen twee keer optreden in het Cwartier om 13.30 en 15.30 uur.

De linedancers van Mawayani brengen de Nieuwe Markt in Amerikaanse sferen met optredens op de mooiste countrymuziek. Mawayani Line Dancers is een Country Line Dance groep met enthousiaste dansers.
Ze dansen voornamelijk op country muziek en soms op Ierse of moderne muziek. Het gezelschap telt op het ogenblik ruim zestig leden verdeeld over twee locaties. Zij zullen met een kleine groep een aantal country & line dansen uitvoeren.

Bij country line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor country line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.
Country line dance kenmerkt zich naast de muziek waarop gedanst wordt vaak ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

MawayaniLineDancersGoed

Dans
Locatie: Collegeplein Tijd: 14:30 - 15:00 Mawayani Line Dancers