Weerter Mannenkoor

Het Weerter Mannenkoor, onder leiding van Jean-Pierre Steijvers, is een begrip binnen de regio Weert. Het koor kent een breed spectrum aan muziekgenres, van klassiek en kerkelijk tot populair en is bekend door de Russisch Byzantijnse gezangen.

Opgericht in 1966 kende het een vliegende start. Binnen vrij korte tijd ontstond een volwaardig koor dat licht repertoire en zwaardere werken op een prettige wijze mixte. Het muzikale niveau steeg met de jaren en gaandeweg werden met veel lef en ambitie grote projecten aangepakt. Wat te denken van de ‘Frithjof sage’ of ‘Carmina Burana’.
In eigen omgeving werden grote concerten uitgevoerd, b.v. met het Limburgs Symphonie Orkest en internationaal bekende solisten. Concoursdeelname werd niet geschuwd waarmee bewezen werd dat het koor in zijn beste jaren met de landelijke top kon wedijveren.

Naast de ambitie om een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te handhaven speelt het sociale aspect een grote rol. Zingen verbroedert en ontspant. De donderdagavond is voor de leden een wekelijkse muzikale inspannende ontspanningsavond.

Aspirant-zangers zijn altijd welkom voor een kennismakingsrepetitie.

www.weertermannenkoor.nl

Weerter Mannenkoor

Koor
Locatie: Munttheater Podium Tijd: 13:30 - 14:00 Weerter Mannenkoor vierkant Weerter Mannenkoor