Soulband Turnback - vierkant Soulband Turnback

Soulband TURNBACK (sinds 2003) is een tienkoppige band waarbij het accent ligt op de Soulmuziek. Wij spelen ook de hits uit de funk, pop en disco! Als de muziek maar een lekkere groove heeft en mee kan bouwen aan een mooi feest, dan prijkt het op ons repertoire. De muziekkeuze en de stuk voor stuk goede muzikanten zorgen ervoor dat Soulband Turnback een echt vette, gezellige maar vooral ook een goéde soulband is.
In het midden van het combo zit drummer Pieter Biemans, deze jonge god met zijn retestrake grooves, breaks en fills slaat het ritme waardoor je door wilt gaan met swingen. Samen met zijn vriend de basgitaar, bespeeld door Richard Peters, zorgen ze voor de lekkere beat, die als fundament staat waar het voor nodig is: “Party”. Dit fundament krijgt zijn licks van Hans Freij op gitaar. Breng het geheel op smaak met wat Bart van de Griendt uit zijn toetsenpartij haalt en dan heb je alle ingrediënten voor een mooi combo te pakken.
Soul is geen soul zonder getoeter, dus blazers laten aanrukken! Bob le Nobel op Saxofoon, Frank Beerens op Trompet en René Corbeij op Trombone maken samen het blazerstrio. Dit trio blaast de sterren naar de hemel, soms lief subtiel anders beukend scheurend opzwepend, van alle markten thuis. Let ook op de solo’s komende uit dit trio, kippenvel momentjes!
De drie “Idols” van Turnback zingen de nummers aan elkaar. Steffi Ras is ons jong talent wat heen en weer springt terwijl ze de sterren van de hemel zingt. Inge Loog laat de soul bij je binnen dringen met haar prachtige stem, daar krijg je zeker geen genoeg van. Samen proberen ze Michel “James Brown” van den Einden onder controle te krijgen, maar de soul voedt het beest in hem!
Maar wacht maar als de hele band los gaat, dan is namelijk niemand meer te houden!!! Feest!
Een feestje bouwen met Soul is het leukste wat er is, een feest van herkenning, lekker meezingen, maar natuurlijk heerlijk swingen! Soul is natuurlijk James Brown, Sam en Dave, Aretha Franklin, Martha Reeves, The Trammps, Stevie Wonder en Wilson Picket. Wij vinden deze disco helden zo leuk om te doen dat ze gewoon op het lijstje horen: Joss Stones, Chaka Khan, Chic en Earth Wind and Fire. Maar ook muziek van nu is te leuk: Pharrel Williams, Mark Ronson, Bruno Mars, Daft Punk en Calvin Harris.

Krijg je al zin in Soulband Turnback? Met ons kun je alle kanten op: een feestje met wat voor reden dan ook: wij zetten de boel op stelten!

Kortom, met Soulband TURNBACK ‘in da house’ gaat het dak er zeker af!!  www.turnback.nl

SoulbandTurnback (0)_logo


Gerelateerde Sessies

Bekijk het volledige schema