DANS!

Het podium van het Munttheater is tijdens Cultureel Lint gevuld met dansers. Verzameld in één grote voorstelling (om 14:00 uur en om 16:00 uur) komt er een grote diversiteit aan dansdisciplines voorbij.

Te beginnen met Sharon Wesseling (Heerlen, 1994). Zij is professioneel danser, docent en choreografe met een duidelijke missie: dans en theater toegankelijker maken voor mensen met doof- en slechthorendheid. Een ontsteking aan haar schedelbasis op jonge leeftijd zorgde voor een blijvende gehoorbeschadiging. In plaats van dit als obstakel te zien, is dit juist haar drijfveer en kracht gebleken. In het energieke duet Innerlijk Ritme staan visuele en auditieve prikkels centraal. Door voelbare trillingen en gebarentaal ontstaat een dansvoorstelling voor zowel horende als niet-horende bezoekers.

Daarna is het genieten van de lokale danstalenten van RICK, met fragmenten uit hun voorstelling Doornroosje, gevolgd door de Afro-dansers van Dansschool Fresh. Het Showteam van D.H. dansstudio sluit dit blok af met een spetterende demo.

Tot slot Redo & Dominique. Wie de breakdance-act van Redo (Redouan Ait Chitt) tijdens de tweede halve finale van het songfestival met open mond heeft gadegeslagen, kan nu live komen kijken naar de voorstelling A new Dawn, waarin hij samen met Dominique Vleeshouwers ‘DANS!’ afsluit. De voorstelling is de opvolger van hun eerste gezamenlijk productie Blurred Lines, vorig jaar te zien als openingsact van Cultureel Lint,  en onderzoekt wat ons als mens inspireert, wat onze passie is, waar we gelukkig van worden en hoe we nieuwe betekenis geven in een nieuwe werkelijkheid.


Gerelateerde Sessies

Bekijk het volledige schema