Uitdagende culturele meewerkstage Cultureel Lint: stagiair(e) gezocht!

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats bij één van de leukste gratis culturele festivals in Limburg? Stop dan nu je zoektocht!

Marketing, Communicatie en productie
Cultureel Lint en De Bosuil zoeken in voorjaar 2023 een stagiair(e) Marketing/Communicatie en/of Evenementenorganisatie die graag werkervaring wil opdoen voor 24-36 uur per week.

Algemene informatie
Organisatie: Stichting Cultureel Lint en Stichting Muziekcentrum De Bosuil
Voorwaarden: duur minimaal 4 maanden. Startdatum: voorjaar 2023 (in overleg)
Stagevergoeding: € 200,- per maand.
Aantal uur: 32 uur per week (meer of minder mogelijk in overleg).

Omschrijving bedrijf
Cultureel Lint is sinds 2011 hét gratis culturele evenement in de regio Weert. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert; Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Tijdens het evenement trakteren professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek met allerlei korte, gratis voorstellingen op een kleurrijk palet van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en dans. In de editie van 2022 vonden er meer dan 100 voorstellingen plaats op loopafstand op diverse binnen- en buitenlocaties in het centrum van Weert.

Als fysieke werkplek zul je komen te komen werken op het adres van poppodium De Bosuil, het poppodium van Weert. In De Bosuil vinden het hele jaar door (pop)concerten plaats; zo’n 120 dagen per jaar. De afgelopen jaren waren onder andere MyBaby, Nona en Frank Boeijen te gast als artiest.

Werkzaamheden
Als stagiair(e) werk je mee aan alle mogelijke voorkomende werkzaamheden: zoals het maken van draaiboeken, social media en het bijhouden van website, contact en planning van vrijwilligers en leveranciers, runner, en allerlei andere hand- en spandiensten in aanloop naar én tijdens ons festival.

Daarnaast zul je je bezighouden met het voorbereiden van producties (o.a. productiesheets invullen, productie-info invoeren in het planningssysteem, contact hebben met acts voordat ze optreden).

Functie-eisen
3e of 4e jaar student; MBO of HBO niveau; opleiding Marketing, Communicatie, Kunst-, Cultuur- of Vrijetijdsmanagement, Evenementenorganisatie of een soortgelijke opleiding; affiniteit met de vrijetijds- en cultuursector; zelfstandig kunnen werken; servicegericht en gastvrij; stressbestendig; bij voorkeur afkomstig uit Weert of directe omgeving.

Interesse?
Ben jij een aanpakker, heb jij een frisse blik, ben je resultaatgericht, word je blij van kunst en cultuur en heb je een onevenaarbare dosis enthousiasme en leergierigheid? Stuur dan je CV met motivatiebrief t.a.v. Sander Hoeben: sander@debosuil.nl

CL22-nieuwsbrief-22-06-23-Linda-Smeets.jpg