NIEUWS


Inschrijving Cultureel Lint 2024 van 14 maart t/m 4 april geopend

Woon je in de regio Weert en ben je bezig met kunst en cultuur? Dan is dit je kans om je te presenteren aan een groot publiek tijdens Cultureel Lint. Het jaarlijkse evenement in de binnenstad van Weert brengt professionele en amateurkunst samen met startend talent.

LEES MEER

Save the Date: Cultureel Lint op zondag 22 september 2024

Waar de organisatie voorheen gevormd werd door RICK, de Bosuil en Munttheater, zijn sinds 2023 ook Bibliocenter en Museum W aangesloten. Met het partnerschap tussen de vijf culturele instellingen wordt een nog breder aanbod gewaarborgd. Vanuit deze nieuwe samenwerking is gekozen om Cultureel Lint weer in september – de start van het culturele seizoen – te organiseren. Het biedt de kans om bezoekers met zogezegde teasers kennis te laten maken met het programma voor het komende seizoen.

LEES MEER

Kleurrijke aftermovie Cultureel Lint 2023

De organisatie van Cultureel Lint kijkt met gepaste trots terug op de twaalfde editie van hét culturele festival van Weert. Met de kleurrijke beelden in de aftermovie is het nog eenmaal nagenieten geblazen.

LEES MEER

Foto's 'De Verkleedpartij'

Tijdens Cultureel Lint 2023 was een van de opvallende activiteiten 'De Verkleedpartij', een project van kunstenaar Rim Beckers. Bezoekers konden in het decor van een bekend schilderij stappen, en daar hebben we nu de beelden van!

LEES MEER

Cultureel Lint bedankt iedereen voor een onvergetelijke dag!

Ondanks de warme temperaturen was het een bruisende dag vol cultuur, waarbij artiesten, bezoekers en cultuurliefhebbers samenkwamen om te genieten van een fantastische culturele ervaring.

LEES MEER

Uitreiking wedstrijd 'Limburgs landschap'

In aanloop naar Cultureel Lint 2023 presenteerde de organisatie van het evenement een kleurrijke wedstrijd waarbij foto- en dichtkunst samenkomen.

LEES MEER

Oproep deelnemers voor Bankcontact Invasie Weert

Tijdens Cultureel Lint op zondag 25 juni kunnen een 10-tal mensen dit project helpen dragen! Ben jij een van hen?

LEES MEER

Bibliocenter en Museum W treden toe tot organisatie

Samen met RICK, de Bosuil en Munttheater wordt cultuur op de kaart gezet. 

LEES MEER

Uitdagende culturele meewerkstage Cultureel Lint: stagiair(e) gezocht!

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats bij één van de leukste gratis culturele festivals in Limburg? Stop dan nu je zoektocht!

LEES MEER

Cultureel Lint

Home
Over
Contact