Club Lam

Bernadette begin dertig, worstelt met haar gezondheid. Na een avondje netflix en chill besluit ze de flixbus naar Lourdes te nemen. Wanneer ze door haar gezondheid bijna bezwijkt ontdekt ze op de achterkant van een jerrycan een tekening van de heiige maagd. ( spel: Ella Kamerbeek)
Club Lam ( 2018 ) zet zich in voor betere vrouwenrollen in de cultuurindustrie. Op humoristische manier pakken ze de clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt mat maatschappijkritiek, ontdoen de vrouwen zich van de male gaze en laten vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.
Club Lam bestaat uit: Marloes IJpelaar (#Tagged en ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht), Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (Netflix series ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de kortfilm Beş).
Deze voorstelling wordt in samenwerking met VIA ZUID geprogrammeerd.
Via Zuid steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk in en vanuit Limburg. Dat gebeurt door coaching en begeleiding op artistiek, zakelijk en publicitair gebied, maar ook door makers een podium te bieden, bijvoorbeeld in de Sneak Peeks in samenwerking met Limburgse theaters. Jonge makers krijgen daarbij de kans hun nieuwste werk of onderzoek te toetsen bij het publiek en het publiek krijgt een uniek inkijkje in het maakproces.
Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg