Carla Maffioletti & Luis Andrade

Carla Maffionetti componeerde tijdens corona een meeslepende operaproductie waarin ze je meeneemt naar Brazilië, haar vaderland. Samen met de musici van Heritage Sinfonietta o.l.v. Martijn Pepels brengt ze een muzikale ode aan het Amazonegebied. Tijdens Cultureel Lint geeft ze een korte impressie met cellist Luís Andrade.
Dit doen ze in de vorm van een gloednieuwe compositie geïnspireerd op Braziliaanse ritmes en op een bijzondere paradijsvogel, oftewel pássaro do paraíso. Aangevuld met prachtige animaties van beeldend kunstenares Moniek op den Camp belooft het een bijzondere avond te worden waarin muziek, woord én beeld bij elkaar komen op een manier die je raakt.

Het verhaal
Het fabel begint met de creatie van de Amazone-rivier van de verboden liefde tussen de zon en de maan. De harmonie van de natuur is mooi en vredig totdat onder de hand van hebzucht het woud wordt verbrand en verwoest. In deze vernietigende omgeving vinden we een vogel, Ara. Hij is erg verdrietig en verliest daardoor zijn kracht om te vliegen. Op dat moment ontmoet hij Curupira (gespeeld door rapper Nitro Di), de legende van de beschermer van het bos die Ara zal helpen een boom te vinden voor zijn nieuwe huis. Eindelijk verschijnt Lua (Jutta Maria Böhmert) , de glorieuze maan die het pad zal verlichten en Ara de takken zal laten zien van een bos dat herboren zal worden. Dit geeft de vogel weer hoop en met behulp van een lied begint hij de kracht in zijn vleugels weer te voelen en start opnieuw te geloven in de toekomst.

Carla Maffioletti
De Braziliaanse artiest Carla Maffioletti staat internationaal bekend als een veelzijdig zangeres, gitariste en producer. Ze groeide op in Porto Alegre in Brazilië en studeerde gitaar aan de Federale Universiteit van Rio Grande do Sul. Ze vertrok vervolgens naar Maastricht om daar bij Mya Besselink klassieke zang te studeren. Ook kreeg ze lessen van de wereldberoemde Amerikaanse sopraan Reri Grist. Carla Maffioletti is vooral bekend als voormalig zangsoliste bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu, waarmee ze circa 120 concerten per jaar gaf. Daarnaast heeft ze jarenlang bij verschillende operahuizen en theaters gewerkt, waaronder het Luzerner Theater en het Stadttheater Giessen in Duitsland.

Samen voor de natuur
Met dit project willen Heritage Sinfonietta en Carla Maffioletti speciale aandacht vragen voor het behoud van de natuur en onze leefomgeving. In samenwerking met enkele natuurorganisaties zetten zij zich met dit project in voor een betere wereld. Voor het publiek bestaat de mogelijkheid om een donatie te doen die bestemd is voor bosbehoud en de aanplanting van nieuwe bomen.