LIMBURGS LANDSCHAP


In aanloop naar Cultureel Lint 2023 presenteert de organisatie van het evenement een kleurrijke wedstrijd waarbij foto- en dichtkunst samenkomen. Met als thema ‘Limburgs landschap’ wordt het evenement aangevuld met een kleurrijke openbare expositie.

Eén van de geplande activiteiten tijdens Cultureel Lint is een kleurrijke expositie van de ruimte om ons heen: het Limburgse landschap, in woord en in beeld. Dichters en fotografen worden uitgenodigd hun mooiste werken in te zenden. Hieruit zal door het bestuur van stichting Cultureel Lint, bestaande uit (bestuurs)afvaardigingen van de vier professionele culturele instellingen van Weert, een selectie van de mooiste inzendingen worden gemaakt. Het resultaat, een kleurrijk palet waarbij dichtkunst en fotografie samenkomen, zal zichtbaar zijn tijdens de publieke expositie op en rond Cultureel Lint.


Deelnemen

Fotografen én dichters, zowel op amateurniveau als professioneel, krijgen tot 28 mei de gelegenheid de mooiste beelden en teksten van en over het Limburgs landschap in te zenden. De formulieren om in te zenden bevinden zich onderaan deze pagina.

Om te voorkomen dat spatiëring en zinsopbouw afwijkt bij het indienen van tekst, is het alleen mogelijk om teksten als bestand aan te leveren. Voorkeur gaat uit naar Word- of PDF-bestanden.
Spelregels


Inzendingen dienen te voldoen aan de volgende spelregels:

 • De inzender dient woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Weert.
 • Inzenden kan uitsluitend via www.cultureellint.nl en in de periode van 3 april t/m 28 mei 2023.
 • De inzender is vrij om het thema van de foto of het gedicht te kiezen, passend binnen het kader 'Limburgs Landschap'.
 • Het is niet toegestaan foto's of gedichten in te zenden die commerciële reclame in welke vorm dan ook bevatten.
 • Het is alleen toegestaan zelfgemaakte foto's of gedichten in te sturen.
 • Per inzender geldt een maximum van drie in te zenden gedichten of foto's.
 • Met het insturen van foto's en gedichten geeft de maker toestemming om het werk te gebruiken in de volledige campagne Cultureel Lint 2023, te weten als publicatie op etalageruiten, op de website en social media.
 • Bij publicatie wordt het gedicht of de foto voorzien van de naam van de maker. Op foto's mogen geen namen of logo's worden weergegeven.
 • Een jury kiest welke inzendingen worden gepubliceerd. Hier wordt rekening gehouden met zowel interne (waaronder aantal beschikbare locaties) als externe (waaronder aantal en kwaliteit van inzendingen) factoren. Bij de beoordeling krijgt de jury de naam van de inzender niet te zien.
 • Ter aanmoediging worden drie foto's en drie gedichten door de jury benoemd tot mooiste inzendingen. De inzenders ontvangen een passende prijs.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Inzending fotowedstrijd 'Limburgs Landschap'

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Inzending dichtwedstrijd 'Limburgs Landschap'

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cultureel Lint

Home
Over
Contact