Oproep deelnemers voor Bankcontact Invasie Weert

Cultureel Lint wil blijven verrassen en groeien, in aanbod en kwaliteit. Gezocht wordt naar samenwerkingen met andere Limburgse festivals of Limburgse makers. De organisatie is vorig jaar een samenwerking aangegaan met Musica Sacra door het samen programmeren van concert uit het programma van het Maastrichtse festival. Dit jaar is dit wederom het geval met een concert in Museum W en er is ook een nieuwe partner gevonden in het Limburg Festival. Directeur Jan Klompen zorgt voor een bijzondere productie die ontstaan is tijdens de lockdowns. Hij nodigde circusartiest Dieter Peter Raphaël Missiaen uit om met zijn interactieve performance BankContact Invasie naar Weert te komen.
 

BankContact Invasie
Dieter Missiaen zat tijdens de lockdowns werkloos thuis. Uit frustratie heeft hij op een dag één van de banken van zijn circustribune genomen en is de straat op gewandeld op zoek naar mensen. Al snel merkte hij dat er een hoge nood was aan eenvoudig contact zonder drempels, zonder voorwaarden. Gewoon toevallig in het hier en het nu. Hij ontmoette veel mensen, luisterde naar veel verhalen. Het werd voor hem duidelijk dat er iets cruciaals ontbreekt in onze maatschappij: tijd, aandacht, vriendelijkheid en aanwezig zijn. Een tijdlang heeft hij alleen met deze bank rondgelopen in verschillende steden. Langzaam groeide het idee om dit verder te ontwikkelen naar een performance waarbij hij de kracht van de ontmoeting kon vermenigvuldigen door meerdere bankdragers te engageren en te verdiepen door het slotmoment, het samenkomen van bankzitters en bankdragers. Samen met dramaturge Els Degryse ontwikkelde hij deze act om mensen te verbinden, aanwezig zijn in het nu, vieren dat elk mens een verhaal te vertellen heeft. De slottekst is mede ontstaan dankzij de heren van Kommil Foo.

Deelnemers gezocht
Ook jij kan meedoen met deze deze pop-up performance BankContact Invasie.  Kunstenaar Dieter Peter Raphaël Missiaen trekt namelijk met ongeveer 10 mensen, elk met een bankje onder de arm, op zondag 25 juni tijdens Cultureel Lint Weert in, op zoek naar contact. Op een onaangekondigd moment zetten ze de bankjes neer en nodigen ze actief mensen uit om naast hen te gaan zitten. Ze zijn aanwezig, ze luisteren. Aan het eind van de middag komen ze allen samen: de dragers van de banken en de bankzitters. Ook omstanders worden uitgenodigd. Op het einde bouwen ze met de banken één lange tafel in de openbare ruimte. Met woorden en muziek toosten ze met een glaasje wijn op de schoonheid van de kleine ontmoetingen en het leven.

“Zo (her)verbinden we mensen, zijn we aanwezig en brengen we hulde aan alles wat er in de openbare ruimte gebeurt.”

Tijdens Cultureel Lint op zondag 25 juni kunnen een 10-tal mensen dit project helpen dragen! Ben jij een van hen? Meld je aan en stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en mailadres naar info@cultureellint.nl

 

Locatie: We starten vanaf het terras achter Cwartier.
Tijd: De invasie duurt 150 minuten.
-   13:30 uur: ontmoeting met alle deelnemers (30 minuten)
-   14:00 uur: invasie in de openbare ruimte (90 minuten)
-   15:30 uur: slotmoment
-   16:00 uur: eindeMeer informatie over Dieter Missiaen en filmpjes en foto’s vind je op zijn website www.compagniekrak.be/nl/bankcontact


Deze productie komt tot stand in samenwerking met het Limburg Festival. www.limburgfestival.nl
 

bankcontact.jpg

TERUG NAAR OVERZICHT


Cultureel Lint

Home
Over
Contact