Spanning voor Cultureel Lint

Koopzondag 26 juni vindt Cultureel Lint plaats in de Weerter binnenstad. Figuurlijk stijgt de spanning voor de vele deelnemende artiesten, maar ook in letterlijke zin wordt het spannend. De weerberichten voorspellen dat er na enkele warme dagen regen volgt, maar het evenement lijkt de gehele middag gelukkig op een zonnetje te mogen rekenen.

Cultureel Lint vindt dit jaar voor het eerst in juni plaats en wordt gepresenteerd als de finale van het culturele seizoen in Weert. Het programma is voller dan ooit met meer dan 100 optredens in en rond de Weerter binnenstad. Het evenement is hét podium voor professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen, die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Tijdens koopzondag 26 juni barst cultureel Weert uit zijn voegen met een gevarieerd programma voor jong en oud.

De organisatie houdt de weersomstandigheden natuurlijk nauwlettend in de gaten. Optredens staan zowel op binnen- als buitenlocaties gepland. Met de expositie DAT WAT BLIJFT op binnenvaartschip De Oostenwind en urban dans van Resa Samagun en de Dancer Studio is de Werthaboulevard een opvallende locatie. Met de literaire presentatie Geef een Zetje, kindervoorstellingen van De Theaterkist en Arno Huibers, de Kindermuziektuin en concerten van Percussion Friends is ook Kasteelpark Nijenborgh een niet te missen locatie.

Op de Markt staan twee podia die afwisselend een muzikaal programma bieden, terwijl de Oelemarkt met het 0495TalentStage een line-up vol jong talent voortbrengt. Veelzijdige dansoptredens zijn op de grote dansvloer op de Nieuwe Markt te vinden, in nabijheid van de Cultuurmarkt op de Van Berlostraat. Verdere opvallende acts zijn de Italiaanse opera door Ellen Valkenburg en Vera Rademakers vanaf het balkon in de Beekstraat en de mini promsconcerten op het St. Raphaelpad, voordat daar het Appels met Peren Jam Festival begint.

Laatste programmawijzigingen
Het programma is last minute nog aan enkele veranderingen onderhevig. Op www.cultureellint.nl staat altijd de actuele uitvoering. Een papieren versie van het programma is te vinden in de middenpagina’s van de laatste uitgave van Weert Magazine en op alle speellocaties van Cultureel Lint.

Reserveren voor voorstellingen is niet nodig en Cultureel Lint is volledig gratis te bezoeken. Dat is mogelijk dankzij de organisatie van het Munttheater, Muziekcentrum De Bosuil en RICK en mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Weert, VIA ZUID, Weert de Gekste, Cubis, Theater de Huiskamer en Musica Sacra.

CL22-nieuwsbrief-22-06-23-Linda-Smeets.jpg