Uitreiking wedstrijd 'Limburgs landschap'

In aanloop naar Cultureel Lint 2023 presenteerde de organisatie van het evenement een kleurrijke wedstrijd waarbij foto- en dichtkunst samenkomen. Met als thema ‘Limburgs landschap’ is het programma zo aangevuld met deze kleurrijke openbare expositie.

Winnaar(s)
We hebben getracht een brug te slaan tussen woord en beeld door het combineren van dichtkunst en fotografie, zoekend naar de synergie van gedachten als we denken aan het Limburgs landschap. Een kritische eenmansjury hebben we de gedichten voorgelegd, en tot winnaar is Gerrian Rietjens benoemd. De selectie gepubliceerde gedichten is verder aangevuld met de creatieve werken van Karin Vossen en Karin Truyen. In onze poging cohesie te vinden in hetgeen publiekelijk geëxposeerd hebben we een passende selectie foto’s bij deze gedichten geselecteerd, en wel die van Rens Verspagen, Paula de Vreeze en Josine Janssen.

Uitreiking
Tijdens de officiële opening van Cultureel Lint werd het winnende gedicht aan wethouder Steinbach voorgelezen en overgedragen.

Expositie
Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Of is het juist woord in geschrift dat op eigenzinnige manier zintuigen kan prikkelen? Laat je meevoeren door deze selectie en herken de synergie van gedachten als we denken aan het Limburgs landschap. De expositie is tijdens Cultureel Lint te zien in de Muntpassage. Na afloop van Cultureel Lint is de expositie nog 3 weken te bewonderen bij Bibliocenter.

Bekijk de stukken hier online


(1)nieuws-uitreiking.jpg


TERUG NAAR OVERZICHT

Cultureel Lint

Home
Over
Contact